Miljø fra et globalt perspektiv

Miljøspørgsmålet fylder i dag mere og mere i både medier og menneskers hverdag, hvilket betyder, at både den private og den offentlige sfære bliver berørt. Det er vores opfattelse, at globaliseringen og den relativt høje levestandard er fristende på vores planet. Begrænsede og værdifulde naturressourcer skal plejes og bevares for fremtidige generationer.

Hvad gør vi selv?

Bricmate arbejder aktivt for at forbedre vores miljøpræstationer, så vidt det er teknisk muligt og økonomisk rimeligt.

Vi har diplomer efter den Svenske Miljöbas, diplomkravene er strenge og bygger på, at vi konstant forbedrer vores miljøpræstationer og løbende gennemgår vores rutiner og processer. Vores miljøpåvirkning ligger i høj grad i produktionen af keramiske produkter.

Al vores keramik er fremstillet af førende og højteknologiske producenter i Europa med fokus i Italien og Spanien, hvor kontinuerligt miljøledelsesarbejde er en del af den daglige rutine. Den EU-dækkende miljøindsats sammen med den geografiske nærhed til producenterne betyder, at udledningen fra fragt minimeres.

Bricmate tilbyder en række granitkeramik, hvor dele af sortimentet er inspireret af marmor, kalksten og andre naturstenslooks. Det betyder i en vis forstand, at begrænsede naturstensressourcer kan spares til fordel for keramiske varianter lavet af sand, feldspat og ler. Vores serie J Norrvange er for eksempel inspireret af den gotlandske kalksten og M Glanshammar og M Kolmården, som efterligner klassiske svenske marmorvarianter.

De små detaljer gør en forskel! I 2022 vil 100% af vores sortiment være produceret i Europa. Det har ført til et kraftigt fald i vores kuldioxidudledning i forbindelse med transport.

Vi ønsker altid at træffe det bedre valg for miljøet. Tag del i vores seneste succeser i vores arbejde for miljøet og læs gerne mere om vores miljøarbejde i vores miljøpolitik.