Stig Lindberg

Produkter som anvendes:
Stig Lindberg

Stig Lindberg er en af Sveriges mest elskede designere og bliver nogle gange kaldt "manden der designede folkehjemmet".
Bricmate har i samarbejde med NOTE tegnestue udvalgt og opdateret fire af Stig Lindbergs designs.

Anvendt på granitkeramik løftes Stig Lindbergs designverden ind i en ny kontekst, hvor design fra mere end et halvt århundrede siden møder moderne teknologi og en nutidig æstetisk anvendelse. Resultatet er en smuk og velafbalanceret kombination af mønstre med en subtilitet, der balancerer farver og former. Hvert mønster fås i en blå, en gul og en brun nuance. Sammen skaber de en velsammenhængende helhed, og både mønstre og farver kan kombineres

I dette projekt er der brugt fliserne Filigran Blue, Railing Blue og Lattice Blue.

I dette projekt er der brugt fliserne Filigran Blue, Railing Blue og Lattice Blue.

Filigran
I 1951 designede Stig Lindberg en serie af vaser og skåle kaldet Filigran. Hver model havde forskellige grafiske dekorationer. Filigran er med sit tidstypiske stilrene udtryk blevet en rigtig klassiker. Mønsteret har en udpræget grafisk og minimalistisk stil, men stadig med den menneskelige legesyge, som er Stig Lindbergs umiskendelige tegn.

Railing
I løbet af 40'erne og 50'erne fremstillede Gustavsbergs Studio tusindvis af fajancer: keramiske genstande i lertøj med håndmalet udsmykning. Mønstrene fik som regel praktiske navne, et bogstav og en kombination af tal. Railing er baseret på Fajans Y, et kraftfuldt grafisk mønster med en tydelig håndmalet karakter.

Lattice 
Et mønster med tydelig lighed med Stigs spisestel Spisa Ribb.  Det blev håndmalet af fajancemalerne på vaser, skåle, fade, lysestager og endda lampesokler i fajanse, som Stig Lindeberg tegnede til Gustavsbergs atelier i begyndelsen af 50'erne. Den har et tidstypisk geometrisk, men stadig meget levende udtryk. I Sverige hed mønsteret GG, men da det skulle lanceres i udlandet, blev det engelske navn Lattice, "gitterværk".

Produkter i projektet

Mere inspiration